torsdag 10 mars 2011

kyckling på citrongrässpett

Jag stirrade i den nyutkomna kokboken Om jag var din hemmafru ( detta är en länk mamma, tryck på den :) innan jag gick hem från jobbet igår och ett recept fastnade på näthinnan. När jag var på willys så såg jag ett paket med kycklingfärs. Jag har alltid undrat vad man gör med det.
Nu vet jag.
Kycklingmos 300 gram, 1 tsk salt och 4 msk mjöl

Citrongräs 4 st
Försiktigt när du skär citrongräset, hemmafrun tipsar om att ritsa en skåra först och då gjorde jag det och det gick strålande. Det förvånade mig att jag hittade alla sakerna i mitt skafferi. Sesamolja? När använde vi den senast. Ingen vet.
 Längst in i skåpet låg det en hel påse sesamfrön. Perfekt. Den använde vi när vi lagade sushi

sesamfrön i torr varm panna på medelvärme
Googlade här givetvis och förstod varför det inte har gått så bra förut.
Fast jag tyckte det gick långsamt.
en evighet.

Kycklingmos 
Nu till det värsta momentet att forma till små bollar med händerna, snusk.
På med olja på händerna,  forma bollar, stick in citrongräset och kläm sen till
Kanske jag ska använda plastvantar nästa gång


Värm oljan till typ tusen grader, lås in djur och barn för den blir ordentligt varm.  Luta stekpannan bort från dig och sleva upp olja och häll på kycklingen. Jag inbillar mig att det är för att man ska stänga till köttet och bevara saftigheten, men jag vet inte.

20 minuter 200 grader


Bobs your uncle. oj oj jag gör det snart igen. Kanske imorgon.
Vad tyckte Mo om lunchen? She loved it ofcourse.

2 kommentarer:

  1. Det låter sannerligen supergott!

    SvaraRadera
  2. Javisst låter det gott och är det också! vi har lyckas göra det en gång till med massor av chili i. Jag var innne på din sida och vilka FANTASTISKA bilder! Jag skrattade när jag tänkte på att du tittar på mina
    :D

    SvaraRadera

 

yasmin lawsuit